Recomanem lectures

Hola!
Recordeu les preguntes policíaques sobre què llegíeu? què us agradava? quins gustos teníeu? quin ingredient havíeu de tastar per apassionar-vos en les pàgines d'un llibre?
Aquest és el resultat: set mirades per triar el llibre que us marcarà.

http://prezi.com/rizoobi80sj1/present/?auth_key=8vtyece&follow=0d2f8taeuqm7&kw=present-rizoobi80sj1&rc=ref-59517635


Ací teniu les meues recomanacions lectores que anirem ampliant al llarg del curs.
Follow Maria Josep Cebrian La biblioteca on Pinterest


Ara us toca a vosaltres!
Quina lectura em recomaneu?

26 comentaris:

 1. Soc Fran,
  Manolito on the road.
  Aquest llibre tracta d'un chaval llamat Manolito(un xiquet molt travies).Son pare té un camió llamat "Manolito on the Road"y el vull viatjar amb él hasta que no ho consigue no s'esta quiet
  Es un llibre molt guay per a mi perquè no m'agrada llens llegir i com es curtet y graciós m'agrada.����

  ResponElimina
  Respostes
  1. Bé, Fran, haurem de llegir-lo... Recomanació anotada.

   Elimina
 2. Soc Valentín,
  Títol: La Celestina
  El llibre de la Celestina de Fernando de Rojas, el recomane perque ens posa al descobert el món ocult del reinat dels Reis Catòlics, un món molt diferent al que la gent es pensa: No hi havia una mentalitat tan tancada, els personatges expresen obertament els seus sentiments, inclòs la protagonista Melibea. Les dones volien ser liures. Una de les criades diu que prefereix ser criada però lliure que més rica però dominada per un home.
  Els pares de la protagonista tenen una actitud comprensiva amb la seua filla, encara que haja desonrt a la família .
  Els protagonistas es comporteu com bojos d'autor, l'un per l'atre. Es un amor verdader i no per interés .Per tot això el llibre permet conéixer la mentalitat de la gent d'aquesta època i amb notes d'humor.

  ResponElimina
  Respostes
  1. Molt bé, Valentín. No cal ni dir que la Celestina és una obra mestra de la literatura espanyola i que tot el conjunt ens obri les portes a tot un món desconegut per a nosaltres. Jo em quede amb el personatge de la Celestina, que és una dona que se les sap totes. Gràcies per la recomanació.

   Elimina
 3. TÍTOL: Donants
  ESCRITORA: Tess Gerritsen
  Abby DiMatteo és resident a l'hospital de Bayside a Boston. Al temps, pasa de resident a cardiologia, junt al seu home. D'ençà que va arribar, poc a poc, va veient, com d'important eran els malats, Ets tan important com el teu conte bancari.
  M'agradà molt com es va desarollant la història, fins al l'últim moment, penses que va a terminar d'una manera, i, quan menys t'ho esperes, tot comença a donar-se la volta.
  La part que menys m'agradà, va ser la història paral·lela que hi havia amb uns xiquets rusos.
  Jo, recomane aquest llibre, a qui li agraden els llibres enrevesats i la medicina.
  MARTA MENGUAL PÉREZ
  3rA

  ResponElimina
  Respostes
  1. No conec aquest llibre però sembla realment interessant. Sembla que la història va agafant força i ritme al llarg de les pàgines i crec que això és un bon ingredient per a un bon llibre. Me l'apunte a la llista de llibres per llegir. Gràcies, Marta.

   Elimina
 4. Soc Alex G.
  Si tinc que recomanar un llibre de luctura per a una persona que vol passar un ben rato, sense duda alguna et diu que "Les aventures de Tom Sawyer" és el teu llibre.El llibre conta l´história d´un xiquet llamat Tom que viu amb la seua tia Polly.Tinc que detener-me per a dir-vos que pese a que quizà no esteu buscant un llibre d´aventures, aquest llibre vos va a engantxar.Tom vivirà unes auténtiques aventures acompanyat del seu amic Huckleberry Finn.Els adults no ven com un bon xiquet a Huck, però per a Tom es el seu millor amic.Dona-li una oportunitat al llibre, no t'arrpentiràs.

  ResponElimina
  Respostes
  1. Molt ben venut el llibre, Álex. La veritat és que qualsevol aventura de Mark Twain és un autèntic plaer. A mi Tom Sawyer m'encanta perquè a pesar de les mil i una malifetes i els maldecaps que li dóna a la tia Polly, en el fons, és un bon xicot, a qui arribes a estimar.

   Elimina
 5. Sóc Anna Lavrova.
  "La Màquina del Temps" del escriptor anglés Herbert Wells.
  Té com tema principal el viatge d'un investigador al futur. És molt interessant perque compta moltes aventures. L'autor ens presenta un futur negatiu, dividit en dos: els que treballen i els que gaudien. També destaca que té un fi obert i així cadascú el pot interpretar-ho com vulga.
  Em va agradat moltíssim aquesta obra i la recomane a tots als que els agraden els llibres d'aventures.

  ResponElimina
  Respostes
  1. La veritat és que tal i com ho contes, Anna, el llibre ha d'estar molt bé. Un viatge al futur sempre ens porta a pensar en el present i ens convida a una reflexió del món actual. També me l'anote a la meua llista de llibres per llegir. Gràcies.

   Elimina
 6. Títol : "La hija de la noche" Escritora : Laura Gallego

  Aquest llibre tracta d'una xica que va abandonar el seu poble i que després de molt de temps, va tornar un poc més rara del que se'n va anar. Va tornar amb un guardaespatles però això no era el més rar, el més extrany es que una xica que no tenia diners per a comprar-se res, de sobte tinguera per a comprar-se una casa, però no es compre un casa qualsevol, sinó una mansió que hi havia en els afores del poble. A partir d'ara ocorre una sèrie d'esdeveniments que fan que el poble decidisca investigar a aquesta xica.
  Per a mi és un llibre molt entretingut i apassionat ja que fins que no arriba el final no pots endevinar que és el que ocorre. A mi m'ha agradat molt i espere que a vosaltres vos agrade també.
  Jairo Andreu Cutillas

  ResponElimina
  Respostes
  1. Ostres, Jairo, m'han vingut unes ganes boges de llegir-me'l ja! Els llibres que et fan esperar fins al final, m'encanten! Gràcies per la teua recomanació. Me l'anote a la meua llista també.

   Elimina
 7. Soc Samuel

  L´arca de Noé

  Aquest llibre tracta d´un home llamat Noé que te que construir un arca per a salvar la seua familia, ha sigut triat per Déu per a una nova vida en el món,deurà reunir a una parella de animals de cada espècie per a salvar-se d´un diluvi qui acabarà amb l´humanitat,l´arca els salvarà de que s´ofeguen i els mantindrà amb vida per a una nova reconstrucció de l´univers.
  Aquest llibre es molt interesant perque ensenya com s´ha creat l´humanitat,els recomane que el llegiu.

  ResponElimina
  Respostes
  1. Ui, Samuel! No sabia que el relat de l'arca de Noé fos un llibre editat com a novel·la o és que t'has llegit el fragment del Gènesis que conta la història? Qui n'és l'autor?

   Elimina
 8. Nuria García
  Títol:La ladrona de libros
  Escriptor:Markus Zusak

  Aquest llibre tracta sobre una xiqueta que viu a l'Alemanya de Hitler,a aquesta época no es podia llegir.Per açò,els nazis cremaven tot el que tinguera informació i per tant que puguera fer al les noves generacions més intel·ligents.Però una xiqueta va salvar amb les séues històries furtades aquelles fosques nits que contaven les seues pròpies històries...
  Jo recomane aquest llibre perquè et dona informaciò sobre d'on venim;perquè la història és de tots,perquè tots som història,i perquè a tots ens agradaria que al futur ens recordaren.

  ResponElimina
  Respostes
  1. Ambient de la II Guerra Mundial i llibres! Crec que són dos ingredients que de segur fan el llibre interessant. Em sembla un llibre per passar una bona estona i com tu dius, llegir les històries d'altres i també la nostra pròpia història. Gràcies.

   Elimina
 9. Jo vos recomane el llibre anomenat "Camp de maduixes" de Jordi Sierra i Faba.
  El llibre tracta sobre la història d´una adolescent que cau en coma per culpa d´unes pastilles i tota ña genr que l´estime lluita per a traure-la del coma però si vols saber com acaba el llibre hauràs de llegir-ho
  M´ha agradat molt perquè és una història molt bonica però has d´estar molt atent perquè es una mica enrevessada ja que compta quatre històries paral·leles que al final s´ajunten

  MªElena Ortuño Baeza 3rA

  ResponElimina
  Respostes
  1. Per a mi, Jordi Sierra i Fabra té una gràcia especial per escriure llibres que enganxen el lector fina a l'última pàgina i Camp de Maduixes et deixa sense alè fins a la darrera paraula. Pense que és una lectura de búsqueda la pròpia identitat i de com una tonteria d'una nit, pot canviar-te la vida per complet. Drogues, foscor, amistat... Gràcies per recomanar-lo, Elena.

   Elimina
 10. Vos recomane el llibre de L'amic retrobat, de l'autor Fred Uhlman.
  Aquest llibre tracta sobre dos xiquets, un de classe alta i l'altre de classe mitjana que es fan amics i deprés d'un temps, es distancien i deixen de ser amics. Un és jueu i l'altre, alemany. La degradació de l'amistat es dóna en un ambient de guerra, quan Hitler es troba al poder.
  El que més m'ha impressionat ha sigut el final del llibre, que és molt emocionant. No t'ho imagines el que ocorrerà.
  Aquesta història és molt bonica i pareguda al llibre d'El xiquet del pijama de ratlles.
  A mi m'ha agradat la intriga que hi ha durant tota la història però en general m'ha agradat tot el llibre. Així és que vos el recomane moltíssim. Crec que podeu passar una estona llegint i disfrutant.

  CHARI ORTUÑO BAEZA 3rA.

  ResponElimina
  Respostes
  1. De nou l'escena de la II Guerra Mundial però ara contada des de dins, vista per un jueu. Reconec que el dia que vaig començar aquest llibre, vaig haver d'acabar-lo perquè em va atrapar. La intriga, com bé dius, Chari, és inquietant fins a l'últim moment. Gràcies.

   Elimina
 11. Baix la mateixa estel•la.

  Hazel és una xica d'uns 17 anys i té càncer, la seua doctora li ha recomanat anar a un grup de suport, encara que a ella no li agrada la idea acaba acceptant anar. Allí coneix a Augustus Waters (Gus), un amic d'Isaac (un xic amb càncer en els ulls amic de Hazel).
  Augustus i Hazel queden una tarda a la casa de Gus, allí Gus li dóna el seu llibre favorit i Hazel li dóna el seu (Un dolor imperial), els dos queden que quan l'hi acaben es cridarien. Finalment Gus va cridar a Hazel, cabrejat pel final del llibre. Hazel li diu, que ha intentat parlar amb l'autor perquè li explique que passava després al llibre, però aquest mai li havia contestat. Dies després Gus crida a Hazel i li llegeix el missatge que la secretària de Van Houten (escriptor d'Un dolor imperial), li havia respost. Hazel es va quedar sorpresa. Un temps després, Gus i Hazel aconsegueixen anar a Holanda , on viu l'autor del llibre, a canvi que la mare de Hazel els acompanyara, a causa de la malaltia de Hazel. Quan van arribar a la casa de Van Houten, descobreixen que és un alcohòlic malhumorat que l'única cosa que fa és escoltar rap suec. Van Houten no els va dir com acabava el llibre, Gus es va cabrejar i van decidir anar-se.
  Com a disculpa pel comportament de Van Houten, la secretària els va portar a veure la casa d'Anna Frank, allí és la primera vegada que Gus besa a Hazel.
  Uns dies abans de tornar a la seua casa, Hazel i Gus estaven asseguts en un banc. Gus li diu a Hazel que té càncer. A la volta d'Holanda, Hazel va decidir no separar-se de Gus, ella veu com Gus empitjora cada dia i no pot fer gens.
  Gus va a preparar el seu prefuneral i li demana a Hazel que li va escriure unes paraules. Gus la crida una nit i queda amb ella a l'església, quan arriba, Isaac està alçat parlant, quan acaba Hazel lo acompanya a una cadira i comença ha parlar ella. Li diu que va ser el seu gran amor, però com pot parlar d'ell perquè llavors s'enfonsava va ha parlar de matemàtica, i diu, “hi ha infinits nombres entre l'1 i el 2, i infinits nombres entre l'1 i un milió, però hi ha infinits més grans que altres infinits, el nostre va ser un petit infinit”.
  Nom de l'autor: Jonh Green
  Nomeni de l'obra: Baix la mateixa estel•la
  Temps que s'empra: Present
  Espai: EEUU
  Editorial: Núvol de tinta
  Opinió personal: M’ha agradat aquesta historia, perque a vegades te fa reir i altres te fa ploure, i sobretot el que més m’agrada es la carta de Hazel per a Gus.
  Ruiz Navarro, Carmen

  ResponElimina
  Respostes
  1. Et fa ploure o plorar? :) Sembla que el llibre t'ha agradat molt i la veritat és que la manera com ho expliques té una bona pinta. Així que seguiré la teua recomanació, Carmen. La malatia ha de ser un escenari dur per als protagonistes i a més, llibres pel mig... Gràcies!

   Elimina
 12. Títol: "Dos veles per al diable"
  Escriptora: Laura Gallego García.
  Aquest llibre tracta d'una xica de setze anys anomenada Cat (Caterina) que vol venjar la mort de son pare que és un àngel. La teoria de l'angeolologia diu que hi ha una guerra entre àngels i dimonis i per aquesta raó, Cat, creu que son pare a sigut assassinat per un d'ells.
  M'agradat el llibre perquè no és ni molt curt ni molt llarg i no és molt enrevessat. A més, es un llibre que t'enganxa des del principi.
  Gloria Andreu Costa.

  ResponElimina
 13. Vaja! Llibres d'àngels i dimonis a mans d'un superescriptora com és Laura Gallego! Crec que també me'l llegiré perquè segur que passes una estona agradable. Gràcies, Gloria!

  ResponElimina
 14. Titol: Temps de Foscor
  Autor: Andrei Levitski i Aleksei Bobl
  En aquesta historia es narren els esdeveniments que li ocorren a un pilot de caça ucranino que és derrivat per l'exercite rus i ha de sobreviure en terres enemigues, durant aquest procés troba aliats i enemics però el que sabia d'esta guerra no tènia res a veure amb la veritat. Recomane aquest llibre a la gent que li agraden l'acció ràpida i els guires de guió.

  Raül Hidalgo Nicolás

  ResponElimina
 15. Bo, Raúl. Sembla que la intriga és per a tu. No conec el llibre, me l'apunte al meu llistat de llibres pendents. Ai, la guerra, dolenta i plena de sorpreses!

  ResponElimina